Atgal

III tarptautinė EAU–EBU mokslinė-praktinė konferencija „Lokalaus ir pažengusio (oligometastatinio ir metastatinio) prostatos vėžio diagnostika ir gydymas“

   Vasario 22, 2021

Vasario 22–25 d.

Virtuali konferencija skirta gydytojams urologams, radiologams, onkologams chemoterapeutams, onkologams radioterapeutams, slaugytojams, rezidentams ir biomedicinos technologams.

Programa

Pranešimai bus skaitomi anglų kalba.

Nacionalinio vėžio instituto Onkourologijos skyrius – EBU-EAU sertifikuotas prostatos vėžio kompetencijos centras paruošė nuotolinius mokymus, skirtus lokalaus ir pažengusio (oligometastatinio ir metastatinio) prostatos vėžio (PV) diagnostikai ir gydymui aptarti. Konferencijos metu paskaitas ir seminarus organizuos gydytojai urologai, radiologai, onkologai chemoterapeutai, radioterapeutai ir moksliniai tyrėjai. Virtualių EBU kursų trukmė – 2 + 2 dienos. Dalyviai galės pasirinkti jiems tinkamą konferencijos formatą (1-a ir 2-a dienos / 3-ia ir 4-a dienos) arba dalyvauti visas keturias dienas. Paskaitos bus transliuojamos gyvai realiu laiku. Multidiscipilinės komisijos (MDK) aptarimai vyks kiekvieną konferencijos dieną – bus aptarinėjamos pacientų, sergančių lokaliu ir pažengusiu PV, gydymo galimybės. Per tiesiogines aptarimų transliacijas visi dalyviai turės galimybę pateikti klausimus, dalyvauti diskusijoje ir padėti pasirinkti geriausiai tinkamą gydymo metodą pacientui. Pirmoji ir antroji dienos bus skirtos lokalaus prostatos vėžio diagnostikos ir gydymo standartams aptarti. Bus diskutuojama apie TRUS, histoskenavimą, pritaikomąsias transperinealines saturacines bei vaizdais (MRT/UG) sulietas biopsijas. Taip pat bus aptariami naujausi vaizdinės diagnostikos metodai,  išorinės spindulinės terapijos, brachiterapijos (LDR bei HDR) galimybės, šiuolaikinės laparoskopinės bei robotinės chirurgijos technikos. Trečioji ir ketvirtoji dienos bus skirtos pažengusio nemetastatinio ir metastatinio prostatos vėžio diagnostikos ir gydymo standartams aptarti. Bus diskutuojama apie kastracijai jautrų ir atsparų PV, įtraukiant hormonoterapiją (įskaitant ir naujos kartos hormoninius preparatus), chemoterapiją bei kaulų metastazių gydymą „Radžiu 223“. Bus diskutuojama apie PV mutacijų profilį, stereotaksinę terapiją. Kiekvienas skaitovas bus parengęs keletą klausimų susijusių su jo pristatyta prezentacija. Prieš atsiimant sertifikatus dalyviai turės atlikti testą, kuriame bus lektorių pateikti klausimai. Konferencija akredituota EACCMEâ: maksimaliai 26 CME kreditai (ECMECâs) arba 28 programos valandos (14 + 14 val.).

Registracija į renginį prasideda vasario 8 d., dalyviai gali registruotis šiame puslapyje: www.ebu2021.lt





Atnaujinta 2018-03-16 12:09